עקירת עצים

עקירת עצים אינה עניין פשוט, לא מבחינה מעשית ולא מבחינה חוקית.

החל מחודש נובמבר בשנת 2008, נקבע כי כל עץ בוגר בארץ יהיה מוגן על פי חוק, כלומר אסור לעקור עצים בוגרים ללא אישור מיוחד. אם אדם מעוניין לבצע עקירת עץ בשטח כלשהו, לכל מטרה שהיא, עליו להגיש טופס כריתת / עקירת עץ  לפקיד היערות האחראי על התחום האזורי שבו נמצא העץ המדובר, או לפקיד היערות של הקרן הקיימת לישראל, או לזה של העירייה המקומית (או המועצה המקומית / האזורית). לעקירת עצים חוק ברור ומוגדר, ולכן חשוב שלא לעקור עצים ללא אישור מוסמך.

עקירת עצים שטח פרטי

כאמור, כל כריתה של עץ, גם בשטח פרטי, מחייבת אישור מתאים מפקיד היערות. אדם שעוקר עץ ללא אישור כזה, עובר עבירה פלילית על החוק. לכן, אדם שרואה אדם אחר כורת עץ ללא אישור, מחויב לדווח באופן מידי למשטרת ישראל, על מנת למנוע את הכריתה של העץ. עם זאת, כמובן, ישנם מקרים שבהם יש צורך ממשי בכריתת העץ. במקרה כזה, כאמור, על האדם המעוניין בכריתה להגיש טופס עקירת עצים, ולקבל אישור מתאים. במקרים אלה, לעיתים ייערכו ניסיונות לפתור את הבעיה המובילה לעקירת העץ, בדרכים שונות, מבלי שיהיה צורך בעקירה של העץ, ורק אם אין אפשרות אחרת, ניתן אישור לעקירה. עקירת עצים בשטח פרטי עשויה להיעשות בממספר סיבות שונות.

למה לעקור עצים?

ישנן, כאמור, סיבות שונות אשר מובילות לצורך בכריתת עצים בשטח פרטי. לעיתים הכריתה מתבצעת משום שמיקומו של העץ מסכן את המבנים שבסביבתו. לעיתים, גזע העץ המתעבה יוצר לחץ על המבנה שלצדו, מה שעלול לגרום לסכנה של ממש. לעיתים ישנה אפשרות לדלל את העץ על מנת להרחיק את הסכנה, אך כאשר האפשרות אינה קיימת, ניתן אישור לעקירת העץ. במקרים רבים, נבחנת אפשרות של העתקת העץ למקום אחר, דבר שכמובן מומלץ יותר מאשר עקירה מלאה ובלתי הפיכה של העץ. לעיתים העץ המדובר מסכן אנשים ברחוב, או גדל כך שהוא בא במגע עם חוטי חשמל, דבר שיוצר סכנה של ממש. עצים שגדלים בגינות פרטיות לעיתים שולחים את שורשיהם לכל ארך הגינה, וכך יוצרים אדמה קשה מאד בכל שטח הגינה, ואף גוזלים מקורות מים מצמחים אחרים בגינה. במקרים כאלה, לעיתים אין מנוס מכריתת העץ – אך כאמור, תמיד נבחנת אפשרות של העברת העץ למקום אחר.

עקירת עצים בשנת שמיטה

מלבד ההיבטים החוקיים של עקירת עצים, ישנה גם משמעות הלכתית לעקירה. בשנת השמיטה, שבה אין לטפל בעצים ובצמחים השונים, לא תמיד ישנה אפשרות הלכתית לעקור עץ. בכל מקרה שבו יש צורך בעקירת עצים בשנת שמיטה, יש לשאול סמכות הלכתית. לרוב, אם העץ מהווה סכנה, מותר לכרות אותו גם בשמיטה. מחפשים חברה המתמחה בגיזום, כריתה וטיפול בעצים? טלפון לעידן גיזום בע"מ וצוות שלנו בדרך אליכם

כריתת עצים

גיזום עצים

טיפול בעצים

לתיאום שירות

מלא את הפרטים ונחזור אלייך במהרה.
התקשרו
דילוג לתוכן